Värdeökande åtgärder


pris på bostad

När man äger sin bostad så kan det vara smart att ibland inte bara tänka på sina egna önskemål gällande bostaden utan även vad en möjlig nästa ägare kan vilja ha, då det påverkar priset. Här följer några av de åtgärder man kan göra på huset för att både kort och långsiktigt öka dess värde. 

Måla om

Ett av de enklaste sätten att öka på värdet på huset är att måla om husets väggar och tak internt. Detta höjer upplevelsen av hela huset samtidigt som det inte behöver kosta allt för mycket, speciellt om man gör det själv.

Byta tak

Fördelarna med att byta tak är något som vi redan tidigare har skrivit om. Förutom att ge hela huset en längre livslängd så gör det även att huset ser betydligt bättre ut än innan. Oavsett vilken typ av tak man väljer så är det ett skydd som kommer hålla många årtionden framöver.

Renovera badrum

Bland mäklarna så är en badrumsrenovering det som allra flest tror ger en bra värdeökning på bostaden. Detta gäller både om man äger en bostadsrätt eller egen villa. När ni planerar renoveringen av badrummet är det viktigt att tänka igenom budgeten både en och två gånger samt bestämma sig om man bara renoverar för att höja bostadens värde eller om man även gör det för sin egna vinning under tiden man bor där.

Renovera kök

Sist hittar vi förslaget att renovera köket. Även detta hamnar på mäklarnas topp tre-lista över renoveringar som höjer värdet på bostaden. Precis som renoveringen av badrummet så gäller det att balansera budget beroende på vad bostaden i övrigt är värd.