Underlätta städningen


3936283-serious-cleaning-woman-wiping-up-the-floor

Städningen är inte direkt mångas favoritsyssla, och alla som verkligen inte gillar att städa brukar få mer att göra när det verkligen kommer till skott. Så hur gör man då för att underlätta detta?

Den första och enklaste lösningen är ju ändå att anlita en expert inom området, det vill säga en städfirma. De kommer då hem till en när det bäst passar och städar efter de anvisningar som de har fått. Detta är något man gör upp om i förtid i samband med ett hembesök, man får bestämma precis vad det är som ska städas och i vilken utsträckning.

Känner man dock att man kan göra lite mer själv så kan man ta hjälp av ett antal enkla tips som kommer att minska mängden städning man annars måste ta itu med till slut:

  • Genom att plocka upp som man går genom huset eller lägenheten blir det inte lika mycket som står framme och behöver ställas tillbaka när städningen lurar runt hörnet. Är man på väg in till köket, till exempel, sväng förbi några rum och se om det är ett glas eller liknande som fortfarande står kvar.
  • När man byter kläder ska man inte bara lämna dem någonstans i sovrummet eller liknande, lägg dem direkt i tvättkorgen.
  • Skaffa ett par snygga förvaringslådor och placera dem strategiskt runtomkring huset eller lägenheten, där kan man lägga allt som man använder i just det rummet men inte behöver ha framme hela tiden. Och lägg naturligtvis ned det i lådan när det är färdiganvänt för stunden.
  • Spola alltid av handfat och tvättställen efter varje toalett- och badrumsbesök, gå över det med en trasa efteråt, det tar bara ett ögonblick men det kommer att förhindra en hel del av städningen som tar plats där annars.