Trivsamt hemma


Inredning är något som bara blir populärare och populärare för varje år som går, vilket inte är så konstigt då en av de viktigaste ingredienser för att man ska trivas med tillvaron är att man har ett trivsamt hem. För att få ett trivsamt hem kan man gå tillväga på lite olika sätt.

Feng Shui

Inred efter Feng Shui

Feng Shui är en 3 000 år gammal kinesisk lära som på kinesiska betyder vind och vatten och är en modell som kan användas vid inredning om man vill utnyttja naturens krafter och energier på olika vis. I stora drag går feng shui ut på att olika möbler och andra inredningsdetaljer kan påverka livet positivt på olika sätt om de placeras på en speciell plats i ett rum samtidigt så kan även felplacerade möbler ge upphov till en negativ påverkan.

Skapa ett tryggt hem

För att trivas i sitt hem är det viktigt att man känner sig trygg på olika sätt och vis. Av den anledningen kan det vara en bra idé att till exempel installera ett inbrottslarm eller liknande. Även brandsäkerheten är viktigt att tänka på för att man ska känna sig trygg och då kan det vara bra om man har brandvarnare i hemmet, gärna flera, och även någon form av brandsläckare.

Skapa en mysig känsla med rätt belysning

Lampor och hur belysningen ser ut är något som påverkar ett hem i större utsträckning än vad man kanske tror. Vill man skapa en mysig känsla i sitt hem kan ett bra tips vara att installera belysning med ”mjukt” ljus, det vill säga försöka undvika 90 W-lampor och fokusera på en mer dämpad belysning. Någon form av dimmer är ett utmärkt alternativ i detta avseende eftersom det ger möjlighet att själv kontrollera styrkan i belysningen.