Trendigt kök


Ett nytt år är här och våren börjar verkligen göra sig till känna utanför fönstren. Trenderna för i vår pekar mot att skapa en miljö som återspeglar naturen. En miljö med inredningsdetaljer och möbler i naturmaterial i snygg kombination med grått mot diskreta pasteller. 

Kök

Material som ofta förekommer i kök är plåt, koppar och glas, material som återfinns hos många leverantörer inför våren 2014. Det gäller att skapa en skön mix mellan dessa råa material i kombination med mjukare pasteller och material som trä.

Här kommer några tips med inspiration från expressen.se på hur du skapar en skön känsla i köket i vår;

  • Ta med naturmaterial i inredningen. Satsa på ett stort matsalsbord som utgångspunkt i köket och inred utifrån det. Ek är ett material som funnits med ett par år nu och vill du göra det extra trendigt kan du satsa på ett betsat ekbord som ser gammalt och nött ut. Det finns snygga snyggt ekbord som passar perfekt till vårens trender. Köp gärna bordet fristående och lägg till snygga stolar, gärna i någon pastell som bryter av.
  • Använd bokstäver och citat för att skapa en personlig stil i köket. Ett tips är att satsa på olika stilar på bokstäverna och sätta dem samman till ett eget ord, ett ord som återspeglar era tankar och känslor.
  • Försök få med koppar och mässing i inredningen. Är ni i behov av en ny kökskran, satsa på en stilren kran i mässing. Ett tips är att åka runt på olika loppisar och försöka hitta gamla kopparpannor att dekorera med i köket. Häng dem gärna på väggen ovanför köksbänken, riktigt snyggt.
  • Försök få in pastellerna i köket. I vår är det lite mer dova pasteller som gäller och två färger som dominerar är rosa och turkos. Vad som också är nytt för våren är att matcha dessa pasteller mot gråa toner. Grått är en färg som framträtt mycket inför våren, en färg som passar mot de flesta andra kulörter.
  • Ett annat material som kommit sig mycket populärt för i vår är glas. Satsa på snygga vaser och glasporslin att ha framme i ditt kök. Ett märke som är mycket tidlöst, som stått sig under generationer är det klassiska Iittala. Deras porslin är väldigt tidlös och passar i de flesta hem. Genom att investera i några vackra iittala glas har du investerat i något som kommer att hålla sig i generationer framöver.
  • Det har också blivit en trend att missmatcha möbler och inredning. Köp in olika stolar runt matbordet eller måla kökslådorna i olika färger. Det skapar mer liv och rörelse i köket och ser mer personligt ut än standarden från IKEA.
  • Öppna skåpen. Ta bort luckorna och visa upp vad du har för porslin. Det passar speciellt bra i stora kök eftersom storlek hindrar det från att se rörigt ut. Alternativt kan man köpa en vägghylla och ställa sina finaste koppar och skålar där istället för att ha dem dolda bakom köksskåpen.
  • Ett litet kök ser större ut om du målar det ljus eller sätter upp tapeter som är randig på tvären. Är det låg till tak kan du höja det genom att måla det så vitt som möjligt och ha en taklampa som kramar taket istället för att hänga ned.
  • En annan trend är att blanda in råa material, råspont som hyllor, grovstickade kuddar på stolarna och en påse juteväv för plastpåsarna eller panten.