Trendig inredning


Inredning är alltid kul att hålla på med och är dessutom ett bra verktyg om man känner för att fräscha upp hemmet lite grann. Vill man ligga i framkant bör man självklart satsa på det allra senaste och riktigt trendig inredning.

Här nedan följer några tips på vad som gäller just i vår. Några av de är hämtade från en artikel på Expressen.se.

Inredning

Inredning för vardagsrummet

Vardagsrummet är troligtvis det rum i ett hem som har de största möjligheterna vad gäller inredning, då det ofta är det största rummet i ett hem. Även i vår är trenden med mycket ljusa färger det som gäller, som till exempel vitt och ljusgrått. Dock så fungerar även pasteller bra, men de ska vara aningen dämpade och inte sticka ut alltför mycket. Även möbler kan innehålla färger. Den så kallade ”dip dye”-tekniken är någonting som blir allt trendigare, det vill säga att man doppar möbler eller andra attiraljer till hälften i färg, som till exempel ett soffbord eller liknande.

När det kommer till väggarna så kan man gärna ta i från tårna med stora grafiska mönster eller bokstäver som täcker dessa.

Inredning för badrummet

Vad gäller badrummet så är en tydlig trend att låta stora stenplattor utgöra golvet, gärna i mörk färg, medan väggarna är kaklade med ljusa plattor. Att sätta gröna växter är något som också bidrar till att göra badrummet lite roligare.

Inredning för sovrummet

I sovrummet förekommer ofta mycket textiler i form av till exempel sängöverkast, kuddar och gardiner med mera. Dessa får gärna innehålla små söta mönster eller liknande. Även på textilier går det av tillämpa den så kallade ”dip dye”-metoden och färga en gardin eller ett täcke till hälften.

Inredning för köket

I köket är det naturmaterial som trä eller sten som gäller. Köket får dessutom gärna ha inslag av olika stilar, här ska man inte vara rädd för att blanda friskt. Olika prylar i metall och plåt fungerar alldeles utmärkt i ett kök och är dessutom en bra kontrast till köksluckor med mera som ofta går i trä.