Tre månader till jul


Det gäller att vara ute i tid. Sommaren är inte långt bakom oss men vi längtar redan efter vintermyset.

Värmen

En viktig del i vinterstämningen är varm och mysigt. Det är alltså dags att köpa en varm och härlig filt att vira runt sig efter en krävande arbetsdag eller tidigt morgon. Har du material över i hemmet så kan man sy sin egen filt! Ett ordentligt projekt är förstår att virka den klassiska mormorfilten. Det håller händerna aktiva och du skapar något som du kan mysa med i många år framöver.

Det är fortfarande lite för varmt för att tända brasan i kaminen men värmeljus är ett bra substitut tills dess att man kan elda.

Doften

Man får ingen vinterstämning utan de härliga dofterna. Varför inte skapa lite julkänslor? Julens dofter är väldigt speciella och påminner om alla härliga familjestunder. Baka pepparkakor och njut av smaken. Väldoften i köket är bara ett extra plus. Det finns också en hel del doftljus som kan skapa rätt stämning i hela hemmet.

Inredningen

Så klart ska det synas i hemmet att vintern är på väg. Det är dags att ta fram de stora ljuslyktorna och hänga tjockare gardiner.

Låt höstfärgerna vara kvar som en starkt kontrast till det vita landskapet utanför. Håll kvar i det gula och orange. Kuddar med djurtryck och  grafiska mönster samt djurfällar på golvet är fortfarande högsta inredningsmodet. Den härliga kopparfärgen lever också kvar och passar super i höst och vinter!