Trädgårdsbelysning


Det är faktiskt något speciellt med belysning i trädgården, extra härligt blir det också kvällstid när dunklet faller. Rätt belysning kan verkligen förhöja känslan i din trädgård.

D1221765-solar-garden-lamp-at-nightet finns ett antal olika belysningsmetoder man kan använda i trädgården. Först och främst är det man kan fästa på husväggen, ofta för att lysa upp rabatterna, men det är förstås inte det mest spännande eller originella.

Om det är just i rabatterna man vill få till lite ljus kan man istället fundera på solcells lampor. Man kör helt enkelt ned dem på bra platser där de får tillräckligt med ljus under dagen så solcellerna laddas upp och sedan får man en behagligt sken på kvällen.

Har man till exempel en stenbelagd gång som går över gården kan man även belysa den på ett vackert sätt, med hjälp av pollare som man sätter fast i marken. Se bara till att ställa ut dem med jämna mellanrum så ljusskenet blir så jämt som möjligt.

Vill man istället gå på någonting större kan man köpa en trädgårdslyktstolpe. Dessa gör sig utmärkt mitt i en rabatt som inte ligger för nära husväggen. Det finns många olika modeller att välja mellan, vissa som bara lyser nedåt och andra som lyser åt alla håll.