Tjänster som lyxar till vardagen


shutterstock_302060288

Det är lätt att känna att vardagen bara maler på, att man städar, plockar undan, lagar mat och ser lite på teve. Det händer inte så mycket nytt och man slipper aldrig ansvaret. Men med lite hjälptjänster kan vardagen komma att kännas lättare, roligare och framförallt, mer avslappnat. 

Matkasse

Det här är inte bara hjälpsamt när middagsplanerna alltid är en diskussion, det kan också hjälpa hälsan. När middagarna kommer levererade i en påse varje vecka, är middagsplanerna redan bestämda och man kan vara säker på att det är variation, grönt och massor av gott.

I beställningen kan man så klart varna för eventuella allergier och även välja vegetariska alternativ. Det kan vara svårare att stryka saker som man inte gillar, därför kan man skriva upp dem som allergier för att vara säker på att man inte får middagar som är planerad runt produkter du inte äter.

De bästa matkassarna kommer från Linas Matkasse. Om priserna låter dyra, kolla på internetbanken hur många turer ni gör till affären i månaden och räkna ihop detta. Då brukar det bli tydligt att matkassen är egentligen lite billigare än vad man själv lägger på mat.

Städtjänst

Ett annat måste som man gärna vill slippa, är städningen. Att konstant behöva planera in tid för att dammsuga, våttorka, dammtorka och tvätta. Eller så är man lite dålig på planeringen och hemmet hinner bli väldigt stökigt och dammigt innan man tar itu med det.

En lyxtjänst som många hushåll numera har råd med, är hemstädning. Du bestämmer själv hur ofta de ska komma. Man kan få hjälp varje vecka om man vill eller så lite som en gång i månaden.

Städningen brukar inte innebära att de torkar inuti skåp och lådor, tar hand om tvätt eller plockar bort dina saker. Dessa saker får man fortfarande göra själv, men du har ju mer tid över till detta om någon annan dammsuger och dammtorkar.