Tips


Visst är det mysigt när vintern tågar in? Mörkret innebär att man får all anledning att tända upp sina hem, och stämningen brukar kunna bli oerhört behaglig.

Belysning hemma

När man kanske inte vistas ute lika mycket som under sommarhalvåret är det ju viktigt att vistelsen inomhus blir trivsam. När det är vinter, och såklart i samband med jul så är det vanligt att många ljus tänds. Levande ljus bidrar till mycket hög trivsel och dessutom ger de ju ifrån sig värme vilket vi alla söker under denna kyliga period.

I övrigt är ljus i hemmet en oerhörd viktig ingrediens för inredningen. På senare tid har det blivit allt mer populärare med s.k. punktbelysning. Framhäv detaljer i hemmet med hjälp av riktat ljus eller att till exempel testa sig fram med olika dimmers. Starka lampor i taket som ljusar upp mycket och större områden kan vara stressande för många. Hemmet ska vara en kontrast till arbetsmiljön, och många ser hemmet som den plats där avkoppling, harmoni och ro ska råda. Under vinterhalvåret blir punktbelysning dessutom extra effektfull.

Den som bor i hus och vill ge ett riktigt välkomnande intryck till sina gäster och förmedla att huset osar av värme och god stämning kan till exempel ha en tjusig farstukvist. Om farstukvisten dessutom får samverka i sitt intryck med en ljuslykta så kommer stämningen bli oslagbar. 

Under vintern, och framför allt under julen så får vi mängder av doftintryck. Det är inte bara glöggen och barren från grannen som doftar utan nu för tiden har det även blivit vanligt med att ställa doftpåsar på olika platser i hemmet, och självklart finns det doftpåsar som är mer anpassade för julen.