Stämningsfullt ute


Farstukvisten är entrén till en bostad, en plats där era gäster och bekanta får ett första intryck av ert hem. Genom att skapa en stämningsfull plats på farstukvisten blir entrén mer välkomnande och ombonad.

ljuslykta

Nu är hösten här och det är inte långt kvar till advent och jul, därför tänkte vi ta upp några tips om hur du kan skapa en inbjudande och trevlig dekoration vid entrén. Julen skapar en härlig atmosfär och genom att skapa den även på farstukvisten ger du en välkomnande och varmt intryck.

Du kan med andra ord med ganska enkla medel förhöja stämningen markant hos alla dina besökande gäster som förbipasserande grannar, men även såklart för dig själv och de resterande i bohaget varje gång ni lämnat hemmet för att sedan återvända för att samla ny kraft.

Ljuslyktor och oljelampor

Det krävs som sagt inte mycket för att förvandla en kall och tråkig entré, även om det är kallt ute under advent. Något som gör det väldigt stämningsfullt och inbjudande vid en entré är att ställa en ljuslykta eller oljelampa på bron som får brinna på utvalda kvällar. En oljelampa blir ett smycke i sig på bron och det är ett bra sätt att tränga bort vintermörkret och få ljus vid entrén. Vilken sorts lampa du i slutändan väljer är såklart upp till dig själv, men ibland kan det kännas smidigt och skönt att få tips från någon som gjort en liknande resa tidigare. Vi tycker oss ha hittat något som passar perfekt därute i vintermörkret! En svart oljelampa i form att ett klot på gardenhome.se som är riktigt snygg att placera på bron bredvid dina dekorationer. Lampan finns i två storlekar, 12 cm och 15 cm, ett tips är att köpa en av varje och placera bredvid varandra.

Växter och dekorationer

Precis som ljuset alltid varit något som vi människor dragits till så är växtlighet och skog något annat som vi människor historiskt sett alltid varit nära och något som vi på ett naturligt sätt mår bra utav. Att ställa några växter bredvid din lykta gör det mer ombonat, tilltänkt och hemtrevligt. Det finns många växter som tål strängare kyla och som därför passar perfekt på bron, även i dessa tider. Hellebourus, julrosen, är en perfekt växt att plantera utomhus runt jultid. Denna växt finns i vitt och rosa och skapar en mysig julkänsla antingen tillsammans med andra växter som tål kylan eller bara själv, planterad i en vacker kruka.

Vill du satsa på en mer naturlig och julig känsla på bron är ett tips att samla några grankvistar och ställa dessa tillsammans i en vacker zinkhink. Granriset doftar ljuvligt och blir bara vackrare om det faller några flingor snö på. Enkelt och bra för plånboken. Vill du dekorera lite extra finns det idag många fina ord och citat på pinnar som passar perfekt att sticka ner i riset.