Skapa stämning


Vi i Sverige är vana vid mörkrets ankomst varje höst. Då vaknar vår längtan att få vara inomhus så mycket som möjligt, gärna i ett hem med en stor mysfaktor. Alla vill nog ha en stund varje dag för lite extra mys och många gör i ordning sina hem för en större trevnad. Här ger vi lite tips på hur du höjer mysfaktorn i ditt hem.

Materialen är viktiga – de ska vara mjuka och varma och det gäller också färgerna. Kombinera gärna med värmande plädar i ylle med fårskinn (fuskskinn funkar lika bra). Kuddar är något man aldrig kan få för mycket av så bunkra upp hela soffan eller sängen med mjuka kuddar som ger ett bekvämt stöd och höjer hemtrevnaden.

På TV4 skriver inredningsexperten Lulu Carter om några enkla tips som skänker stämning till hemmet. Hennes främsta tips är att tända ljus. De finns i många färger och former och de populäraste idag är doftljusen. De är inte bara vackra att se på utan de höjer mysfaktorn till max med lugnande ljussken kombinerat med inbjudande dofter. Det finns många typer hos Doftljusbutiken som skapar ett mysigare hem ögonblickligen. De säljer bland annat välkända doftljusmärket Yankee Candle men också häftiga Woodwick – ljus med en träveke vilka blir som en liten öppen brasa. Experimentera gärna med dofter och byt ut dem efter säsong – blomdoft under regniga sommarkvällar och pepparkaksdoft till jul, till exempel.

När du har något skönt att sitta på och fina doftljus omkring dig gör du rätt i att köpa ett riktigt gott te. Gör det sedan i en tekanna där du kan dricka flera koppar utan att behöva gå till köket och koka mer. De smaker som passar utmärkt för hösten och vintern är chai- och rooibos-te. En fin kopp i större storlek gör drickandet till en njutningsfull stund och du kommer med en gång uppleva vilket trivsamt och mysigt hem du har som doftar ljuvligt gott.