Renovera ditt badrum


Badrummet är enligt många ett av de viktigaste rummen i ett hus. Det är just därför som så många tycker att det är värt att lägga ned lite extra tid och pengar på att få det snyggt. Eftersom badrummet kostar en del att renovera är det viktigt att det blir riktigt gjort så det håller i många år framöver.

Hur ska det se ut…

För att få inspiration om hur du vill ha det kan det vara intressant för dig att söka runt på internet. På inr.se hittar du 83 inspirerande badrum. Välj gärna ett badrum med tidlös design så det håller många år utan att bli omodernt. Tänk också noga igenom vilka material du vill ha. Några olika material är;

  • Våtrumsmatta
  • Kakel och klinker
  • Våtrumstapet
  • Våtrumsfärg

Badrum

Vem ska göra jobbet…

När du väl har börjat få en idé om hur du vill ha det är det dags att tänka över hur du ska gå tillväga rent praktiskt. Om du inte har en utbildning inom ämnet är det rekommenderat att ta hjälp av en professionell hantverkare.

Du kan först tänka över om du har någon nära vän du vet har rätt utbildning, se bara till att din vän är säker på att den får jobbet gjort på rätt sätt. Detta är speciellt viktigt i ett badrum då det finns risk för fuktskador om jobbet inte är gjort korrekt.

För att hitta hantverkare kan man ta hjälp av bland annat Eniro. Du skriver enkelt in i sökfältet vad det är du letar efter och i vilket område så kommer du att få upp olika alternativ att välja på. Se bara till att det är ett seriöst företag. Du kan använda internet för att se andra människors upplevelse av företaget. Du kan även be företaget om referenser.

Ett annat sätt är att ta hjälp av en söktjänst på Internet. Bidlay är tjänst på internet där du snabbt tar del av olika offerter direkt från leverantörerna. Du söker lätt efter den tjänsten du vill ha i sökrutan. På så sätt kan du välja och vraka och mellan olika erbjudanden. Tack vare konkurrensen mellan företagen kan du vara säker på att du får ett bra pris.

Det kan vara en bra idé att be om referenser till företag som du funderar att anlita. Tidigare nöjda kunder är alltid ett gott tecken.