Nyheter för hösten 2013


Bohemic Chic

Bohemic chic är en stil som härstammar från 70-talet, den kallades för hippie stil. Stilen är en blandning av orientaliska element, med mycket mönster och en blandning av olika texturer. Orientalisk värme mot naket trä och ruff keramik. Välj gärna möbler med inslag avindustristil för att få ett inslag av det råa mot det varma i färgerna och textilierna. Stilen känns varm och ombonad och möblerna och inredningen känns som om den berättar en historia för sig. Använd gärna jordnära element så som fårskinn, kvistar sand och äldre möbler som är lite nötta och väderbitna. Färgskalan kan hämtas från savannen med starka varma toner som ger en trygg och lugn känsla. I höst är det inte längre trasmattor och lappverk som gäller utan de äkta orientaliska mattorna är på väg tillbaka, gärna med mycket mönster och färger.  Det viktiga i inredning är att den är personlig och genomtänkt. En blandning av gammalt och nytt och en skön blandning av olika material och mönster. Åhléns har i höst många vackra inredningsdetaljer och små möbler som passar för ”Bohemic Chic” inredningsstilen.

Mer färg

För er som älskar färg kommer den tillbaka i höst. Den senaste tiden har inredningen varit ganska färglös med stora inslag av vitt och olika jordfärger. Men nu kommer färgen tillbaka. Gult är en färg som kommer att vara helt rätt i höst och den ger ett solkysst varmt intryck. Grön är också en färg som känns rätt, inte längre den pastellgröna utan istället mer fylliga gröna toner så som mossgrön och havsturkosa toner. Ta gärna in dessa nya färgelement i din gamla inredning för att ge en skön känsla.

Skandinavisk stil

En lite ljusare inredningstrend med blonda inslag är ”Naturlig minimalism” eller ”Skandinavisk Inredning”. Stilen känns enkel och ren och den brukar ge ett äkta och harmoniskt intryck. Färgerna går i ljusa nyanser så som beige, ljusgult och jordfärger så som kaki och sand. Det är fördelaktigt att ta in element från naturen för att ge rätt känsla. Gärna rena trämaterial, sten och torkade växter. Känslan ska vara jordnära och ljus och ge en känsla av den svenska sommaren. Stilen används inte bara i Sverige utan har blivit väldigt stor utomlands.