När det är dags att sälja


Bostadsmarknaden i Sverige är hetare än någonsin och det finns goda chanser att få ett bra pris för sin bostad. Om det är dags för dig att sälja huset är det bra att ha koll på vissa saker för att det hela ska gå till som du vill, utan oväntade överraskningar.

Öka värdet på bostaden

Hemnet kan man läsa i en artikel vad som gäller för dig som ska sälja hus och vad man kan göra för att öka värdet på bostaden. Det första man kan se är att det nu finns ett stort intresse för att köpa just villor och fritidshus, vilket gör det till ett bra tillfälle att sälja just dessa objekt. En annan sak de tar upp är tips på hur du som säljare enkelt kan öka fastighetens värde. En lättare renovering kan i många fall ge ett högre pris. Ett renoverat badrum ökar i många fall värdet, men det gör även kostnadseffektiv uppvärmning och ett renoverat kök. I vissa fall kan det behövas byta golv eller vitvaror för att få en eventuell köpare mer intresserad. Om du har en uteplats är det läge att göra den tipptopp om visningarna hålls på sommaren. Säljer du på vintern ska du istället se till att elda i braskaminen under visningen.

Hitta mäklare

När du väl har gjort ett första arbete är det då dags att få en värdering på din bostad och komma igång med visningar. Det är här du kontaktar en mäklare. Om du vill komma i kontakt med en pålitlig fastighetsmäklare som bistår till försäljning kan du leta runt på nätet hos webbsidor som är specialiserade inom området, där du finner professionella mäklare på din ort. Du kan hmta in offerter från flera olika och se var du får mest service för pengarna.

Därefter är det dags att förbereda ditt hem inför visningarna för att locka köpare så mycket som möjligt. Satsa gärna på att inreda i ljusa och neutrala färger. Du bör städa och ställa undan saker för att skapa ett intryck av stora utrymmen, vilket också är viktigt inför försäljning.