Lantlig inredning


Lantlig inredning är en inredningsstil som varit på tapeten mycket de senaste åren. Kollar man på många stora inredningsbloggar och i inredningsmagasin tas denna inredningsstil ofta upp och allt fler väljer att inreda sitt hem efter den.

Inreda sitt hem

Man behöver inte lägga ner själ och hjärta för att skapa en känsla av lantlig inredning i hemmet. Denna stil passar bra ihop med andra inredningsstilar och man kan ta de delar man gillar, som man tycker passar i sitt hem. Idag är det stor hysteri av olika inredningsprogram på tv där de vänder upp och ner på ett helt hem och byter ut allt. De renoverar på 4-5 dagar, i stort sett hela huset där de byter tapeter, färger, kök, badrum och framförallt, tar in en massa nya inredningsdetaljer. Vardagen för de flesta ”medel Svenssons” funkar inte så. Det räcker med att byta gardiner eller kuddar, köpa en ny lampa eller nya krukor till köksfönstret, för att rummet ska kännas nytt och fräscht.

Lantlig inredningLantlig inredning

Det som kännetecknar den lantliga inredningen är framför allt att skapa en känsla av gamla saker med en historia. Det gäller att skapa en inredning som känns som om den kommer från 1800-tal eller tidigt 1900-tal. Vill du få bilder på inredningen kan du besöka countrybymail.se. Det är en nätbutik som inriktat sig på den lantliga inredningsstilen, som ständigt uppdaterar sortimentet så du som kund ska få det senaste på marknaden. Country by Mail har bland annat blivit utsedd av tidningen EXPRESSEN som en av Sveriges bästa nätbutiker. 

Den lantliga inredningen är egentligen ganska bred och i den finns många olika inredningstrender. Några av dem är;

  • Shabby chic
  • Fransk lantlig inredning
  • Dansk lantlig inredning
  • Romantisk lantlig inredning

Ett signum som sammankopplar alla dessa ovan nämnda stilar är färgen vitt. Många köper gamla möbler och renoverar om och målar vita för att få rätt känsla. Ett tips är att gå på olika loppisar och se om du hittar några möbler att renovera. När du målat om möblerna kan du putsa lite med sandpapper på kanter och detaljer för att få ett gammalt nött intryck på möbeln. Till dessa gamla möbler förekommer färgen vitt på det mesta. På textilier, väggar och golv. Zink och rostiga föremål hör också inredningsstilen till så som madonnor och ikoner.

Bloggar

Är man personen som sitter framför datorn mycket är ett tips att besöka några välkända bloggar eller forum som skriver om stilen för att få tips och inspiration på hur man kan inreda sitt hem. Ett välkänt forum för inredning är styleroom.se, där privatpersoner lägger upp album på sina hem och sina renoveringar. På styleroom finns många olika album som tar upp den lantliga inredningen, med många inspirerande bilder att se.

Surfning

 

För att summera kan vi konstatera att lantlig inredning är en trend som fortfarande växer starkt och som troligtvis kommer att finnas kvar i många år framöver. För många har lantlig inredning blivit en livsstil där man kollar bloggar, går på loppisar och hela tiden läser på för att få inspiration för att göra sitt hem ännu bättre. Men, man behöver inte vara en fanatiker för att gilla lantlig inredning, det räcker att ta in några detaljer för att skapa ett personligt, harmoniskt hem.