Köp dig själv mer tid


klocka

Tid är något som det aldrig verkar finnas tillräckligt av. Med jobb, vänner och familj blir det inte mycket, om någon, tid över till att arbeta på hemmet. Här kommer de bästa tipsen på hur du köpa dig själv mer tid och ge dig själv en bättre vardag. 

Hemstädning

Alla vill ha ett rent och fint hem, få vill städa. Att köpa hemstädning är något som idag är förvånansvärt billigt tack vare RUT avdraget som tar bort halva arbetskostnaden upp till 50 000 kronor. En summa som få når upp till. Att så många är intresserade av städtjänster har även gjort att marknaden har blivit väldigt konkurrensutsatt. Ett av de företag som visat sig klara utmaningen med bravur är Assista Privat som förutom hög kvalitet och låga priser kan skryta med väl omhändertagna anställda och kollektivavtal.

Bygghjälp

Även om städhjälpen kan spara dig ett par timmar i veckan så är det fortfarande inte säkert att ni hinner med all renovering som ni är intresserade av. Fundera då över om det kan vara passande att ta in ett proffs för att hjälpa med diverse uppgifter. Till en början vill man självklart delegera så mycket som man kan när det gäller uppgifter som måste eller i alla fall bör vara utförda av en fackman. Detta kan till exempel handla om el eller våtutrymmen så som badrum och kök. Även här har man hjälp av ROT-avdraget som subventionerar dina arbetskostnader.

Tvätt och diskmaskin

En sista investering man kan göra för att spara tid i sin vardag är att införskaffa riktigt bra tvätt och diskmaskiner. Tvättmaskin har så gott som alla idag, men kanske inte en egen i lägenheten. Även diskmaskin är vanligt i allt förutom de minsta lägenheterna och kan spara dig många timmar i veckan till skillnad från att diska allt för hand.

Flyttstädning

När man flyttar så kan det vara skönt att slippa städa ur det gamla boendet utan man anlitar en städfirma som sköter flyttstädningen. Man har nog fullt upp att komma i ordning i sitt nya boende så detta är något som kan underlätta det hela. Att flytta i sig är nog påfrestande och tungt. Med köpt flyttstädning så finns det garantier på att det blir ordentligt gjort och man behöver inte fundera så mycket på detta.