Julens dekorationer


JuldekorationAtt pynta och inreda sitt hus eller hem inför julen är alltid roligt och extra roligt blir det ju förstås om man lägger ner lite extra krut på att allting ska bli så bra som möjligt. I princip går det att julpynta alla rum i ett hem från vardagsrummet till tvättstugan.

Köket är ett av de rum i huset som är nästintill ett måste att inreda i juletid. Saker som julgardiner och en adventsljusstake i fönstret är självklarheter. Har man flera fönster kanske man kan ha en i varje. En adventsljusstake med fyra levande ljus där ett tänds för varje söndag i advent bör också finnas någonstans i köket. Utöver det är det bara att improvisera med små tomtar och dylikt lite varstans. Har man ett stort kök med gott om plats kanske även en liten minigran kan få plats på något bord eller så.

Vardagsrummet är kanske det rum som pyntas allra mest inför julen och här finns det ingen anledning att hålla tillbaka. En snyggt klädd gran är givetvis en självklarhet, likaså adventsljusstakar och adventsstjärnor i fönstren. En liten eller stor julkrubba på något bord är även det trevligt. Andra saker man också kan ha är till exempel juldukar på soffbordet, julkuddar i soffan och små kvistar med mera.

I sovrummet kanske man inte behöver lägga lika mycket tid på pyntet utan här kanske det räcker med en adventsljusstake eller adventsstjärna i fönstret och lite juldukar på bordet om man har det i rummet eller varför inte ett juligt överkast.

Även i badrummet kan man som sagt julpynta. En trevlig krans på dörren är aldrig fel och inne i badrummet kanske någon tomte eller liknande i fönstret eller en liten adventsljusstake kan vara en bra idé.

Vad gäller hallar och andra liknande utrymmen kan det kanske vara kul att ha exempelvis lite olika julbroderier eller dylikt på väggarna för att även här få lite julkänsla.

Ett utrymme som man också kan pynta är farstukvisten, vilken givetvis ska pyntas så att ens hem ser så välkomnande ut som möjligt. En krans på dörren är nästintill en självklarhet och eventuell också lite kvistar ovanför dörren. Har man en stor farstu kan man ju såklart även ha en gran här om man vill det.