Inredningstrender vintern 2013/14


Intresset för inredning är verkligen något som växt hos oss svenskar under de senaste åren, vilket avspeglas i dels de många bloggar om inredning som finns på nätet, dels de många tidningar och magasin om inredning man hittar i tidningshyllan. Frågan är då vilka inredningstrender som är heta just i vinter?

Inredningsdesigner

En inredningstrend som redan är populär och som fortsatt kommer att vara det är trenden med att det ska vara mycket prylar och attiraljer i hemmet. Även trenden med en tillbakablickande inredning i lantlig stil eller shabby chic som det också kallas är fortsatt populär.

Vad gäller möbler så är rottingmöbler något man definitivt ska satsa på vinter, likaså bulliga möbler, som exempelvis bulliga soffor, fåtöljer och liknande. Också små och lätta möbler ligger rätt i tiden, precis som möbler i trä.

När det kommer till färger är pastellfärger av olika slag väldigt inne just nu, som exempelvis mintgrön, rosa eller gult. Även blått och grått fungerar alldeles utmärkt.

Inredningsattiraljer och inredningsdetaljer ska i vinter vara i metall i form av bland annat föremål i koppar och mässing. Det kan till exempel handla om bordslampor i mässing, men även stora industrilampor i metall. För att inredningen ska komma till sin rätt och intrycket ska bli bra krävs givetvis även att hemmet är välstädat. Oavsett vilken inredningsstil man har i sitt hem är det alltid finare om den ackompanjeras av rum som är rena och propra.