Inredningstrender vår och sommar 2014


Inredningstrender är någonting som intresserar många. Det är självklart spännande och roligt att inreda sitt hem. Men ibland har inspirationen tagit slut och då gäller det att ta del av nya idéer för att på så sätt komma vidare.

Sköna Hem

 

En del är oerhört trendiga och kollar ofta in årets hetaste trender. En typisk trend för 2013 var Bohemian Chic. Det är en inredningstrend som inte direkt är stilren. Den syftar till att blanda minnen med nutid. De olika delarna av inredningen är viktiga för helheten. Man kan säga att Bohemian Chic är en sofistikerad stilmix. För att skapa liv och rörelse i ett rum så bör man enligt Bohemian Chic-stilen blanda med möbler som har olika uttryck.

Självfallet har inredningsexperter försökt förutspå inredningstrender för 2014. Enligt en stil ska det vara extra sinnligt. Mycket färger och organiska former i en harmonisk stämning. Föränderliga material kommer vara ett tydligt inslag. Gärna som byter färg i olika ljus eller temperaturer. Olika ljuseffekter, kaleidoskop, marmoreringar och kamouflagemönster blir det senaste. En annan stil för 2014 är mer avskalad och sparsmakad. Rent och rakt är det som gäller men samtidigt rofyllt och vackert.

Ytterligare en inredningsstil är inspirerad av tiden och fram för allt fascinationen av tiden – ur både ett vetenskapligt och filosofiskt perspektiv. Ett typiskt exempel och inredningsdetalj är väggklockan som ska ha synliga pendlar och kugghjul. Det ska vara strikt och samtidigt elegant. Övriga väggmotiv i form av målningar får gärna bestå av artificiella pasteller. Man ska ana en overklighet i bilden.

Sammantaget för samtliga inredningstrender för 2014 så präglas de av ytterligheter och kontraster. Det är ett mycket spännande inredningsår vi har framför oss. De som redan har inrett enligt Bohemian Chick-stilen kan med fördel ändra delar av inredningen enligt 2014 års trender. Om man nu vill förnya sig det vill säga.