Inredningsstilar


shutterstock_260354090

Är du trött på att ha ett hem utan en röd tråd? Eller är du less på din nuvarande inredningsstil men vet inte hur du ska komma igång med en ny? Här hittar du de populäraste stilarna just nu och får veta mer vad de innebär. 

Marina inredningsstilen

För dem som älskar havet, lyxen med strandtomt eller bara finner havets färger vackra, kan den marina stilen passa dig. Den bygger på naturnära färger som olika nyanser blått, vitt och beige. Även toner av ljusgrönt och brunt fungerar väl med den här stilen.

Inredningsdetaljerna ska gärna påminna er om havslivet och kunna kopplas med natur och båtar. Det finns en stor känsla av lyx i den här stilen och passar utmärkt i ljusa hem med öppna planlösningar. Det finns en mängd tryck som dyker upp om och om igen, livbojar, fyrar, stjärnor, platsnamn och annat.

Shabby Chic

En mer lantlig och romantisk stil som är enkel att fixa själv. Det bygger på att möbler och inredning ska se använd och gammal ut. Genom att måla möbler vita och sedan slipa bort det en del så den gamla träfärgen syns igen, är vanligt förekommande. Även saker som plåt och stål finns med i stilen, men materialen ska gärna vara rostiga och kanske till och med ha några hål.

Shabby Chic återkommer även i kläderna, med långa tunikor i naturmaterial och ljus färger. Tygerna ska ha spets, volanger, snören och vara tunna. Det är främst en somrig stil.

Industriella inredningen

Här ska det vara stramt, med raka linjer och dova färger. Grått, svart, brunt, stål och koppar dominerar. Möblerna ska vara simpla med klar design. Trä går hand i hand med den industriella stilen, gärna obehandlat trä som kan ha bark kvar och som inte slipats eller målats. Denna stil kan vara svårare att göra själv, det är inte så lätt att arbeta med eller få tag på stål för privatpersoner.