Inreda trädgården


Wood swing

Under sommarmånaderna spenderar vi mer tid ute. Vi både lagar mat och äter ute, vi umgås och spenderar tid tillsammans med familj och vänner utomhus. För många innebär det att ställa ut utemöbler och grill, men inte så mycket mer. Men varför inte inreda trädgården för större trivsel.

För att få en trivsam trädgård kräver det en del jobb. En välvårdad trädgård känns trivsammare och genom att se till att träd och buskar är väl beskurna och ta bort stubbar så åstadkommer man detta. Sen kan man ta itu med resterande planer på hur man vill inreda sitt uterum.

Genom att rita upp en planritning över hur du tänker dig att det kommer att se ut, så får du en klarare bild på slutresultatet och huruvida den är genomförbar eller om du måste ändra på något. Tycker du det är svårt kan du anlita en trädgårdsdesigner att hjälpa dig.

Tänker du bygga en uteplats som till exempel en altan eller ett trädäck är underarbetet grundläggande för lång hållbarhet. Valet av material behöver inte falla på impregneratträ, en uteplats i markplan kan även byggas utav plattor som läggs på ett väl dränerat och packat underlag. Tänker du taka in, så behöver du dessutom bygglov. Kolla med din kommun vad som gäller för dig så får du rätt information och inte behöver riva ner det du påbörjat.