Inred praktiskt


Att inreda hemmet handlar inte enbart om estetik. Självfallet är det en väsentlig del som många utgår från. Mång lägger även vikt på att inreda sitt hem smart och praktiskt. Det är ju faktiskt oerhört viktigt när det finns barn med i bilden.

Säkra trappräcken

 

Om det finns trappor i hemmet så bör de riktigt små barnen inte vistas där. Lösningen är att man placerar en grind vid trappan så att föräldrarna kan koppla av med vetskapen om att trappan är avspärrad. Det är givetvis möjligt att spärra av även andra områden i hemmet. Varför inte placera en grind in till vardagsrummet om det vore så att där fanns ömtåliga och dyra prylar som helst inte ett barn bör leka med?

Övriga säkerhetsåtgärder i ett hem behöver inte nödvändigtvis ha specifikt med barnsäkerhet att göra. Det är exempelvi viktigt att ha minst en brandvarnare i hemmet. Brandsäkerheten får gärna kompletteras med en pulversläckare eller liknande.

Bor du trångt? Praktiskt och smart inredning brukar också kunna syfta till att frigöra utrymmen. För exempelvis en student som bor i en liten etta på 25 kvadratmeter så är en loftsäng oerhört praktisk. Under loftsängen får ett skrivbord plats, och helt plötsligt tar både skrivbordet och loftsängen upp lika mycket yta. Det finns mängder av liknande praktiska möbler.

Olika typer av lampor kan även ha en smart och praktisk funktion. Först och främst är dimmers praktiskt eftersom ljuset kan regleras efter behag. Det också anpassas efter det naturliga ljuset/mörkret som faller på utomhus och letar sig in genom fönstren. Vridbara lampor är såklart också smart och praktiskt. En modern detalj nu för tiden är sovrumslamporna som sitter över sängen och är vridbara. Det ger givetvis ett bra och riktat ljus när man ska läsa.