Inbjudande sovrum


Sänggavel

Sovrummet är en plats för vila och återhämtning. Idag ligger sänggaveln i stort fokus i hur vi inreder sovrummet. En stor trend i vår är att satsa på en klädd sänggavel, gärna djuphäftad för att ge ett lyxigt och inbjudande intryck i sovrummet.

Ett tips inför våren är att inreda sovrummet i stil med ett hotellrum, ett sovrum som ger känslan av lyx. En djuphäftad klädd sänggavel ger lätt den känslan. Det ger ett fokus i sovrummet, ger en mjuk och behaglig stil i sitt tyg men utstrålar ändå lyx och stil. Idag finns många sänggavlar att köpa på marknaden, både djuphäftade och släta i olika former och färger.

Är du en person som gillar att pyssla själv är detta en möbel som är relativt enkel att göra själv. Allt som behövs är en MDF skiva, skummgummi, vadd och ett tyg samt några vackra knappar. Tänk på att satsa på ett tyg som är slitstarkt för att de ska hålla över tid. Ett tips är att skaffa ett möbeltyg eller ett tyg i linne som är lite extra tåligt. Väljer du att göra gaveln själv är det även enkelt att byta tyg efter tid, beroende på hur modet och din smak ändras.

Förutom sänggaveln ligger stort fokus för att få till hotellkänslan i sovrummet på hur du gör bäddningen. Unna dig lyxiga och vackra sängtextilier, gärna i mjuk satäng. Tänk också på att bädda upp med några extra kuddar mot sänggaveln för att ge rätt känsla av bäddningen. Avsluta med en väcker pläd i fotändan.