Hemmets alla rum


Att inreda sitt hem är alltid ett kul projekt och framför allt om man tänkt sig att inreda alla rum i sitt hem från grunden.

Ett av de rum i ett hem där det finns stora möjligheter vad gäller inredning är köket. Vare sig man väljer att byta ut eller måla om varje kökslucka eller bara väljer att byta gardiner, klä om kökssoffan eller lägga en ny duk på köksbordet så kommer skillnaden att märkas. Vill man skapa ett enhetlig kök kan en idé vara att låta exempelvis köksluckor och köksmöbler vara i samma färg eller träslag, vilket blir väldigt snyggt.

Kök

Eftersom man oftast tillbringar en hel del tid i just köket kan det vara all idé att lägga lite extra krut på detta. Tänk dock på att inte inreda alltför ”trångt” eftersom man rör sig ganska mycket i kök och det är bra med lite utrymme.

Vardagsrummet är precis som köket ett rum i huset som man tillbringar mycket tid i, varför det också är trevligt om här är lite extra fint och tjusigt. Vardagsrummet är kanske det rummet i huset som ger absolut störst möjligheter vad gäller inredning, vilket innebär att det nästan bara är fantasin som sätter gränser för hur det kan se ut. 

Ett inredningsalternativ är att man låter så mycket som möjligt vad gäller möbler, mattor och gardiner med mera gå i samma färg eller stil, vilket oftast brukar bli ganska snyggt. Huruvida man vill ha ett vardagsrum med mycket attiraljer och möbler eller vill satsa på en mer avskalad stil är helt upp till en själv.

Har man någon form av hemmakontor kan det vara kul att även inreda detta. En variant är givetvis att inreda på ett sätt som påminner om ett riktigt kontor så mycket som möjligt med tjusiga kontorsmöbler och kanske någon liten avdelning där man kan ta emot sina eventuella kunder.