Hemmakontoret


Idag arbetar allt fler hemifrån och de allra flesta har ett kontorsutrymme där de betalar räkningar via internet, förvarar kvitton samt andra viktiga papper. Det finns mycket som vi kan göra inredningsmässigt för att underlätta arbetet på hemmakontoret.

Hemmakontor

Det är bra att tänka praktiskt och ergonomiskt när man inreder hemmakontoret. Rummet ska vara lättstädat och allra helst kabellöst. Men det finns smarta lösningar för kabelupphängning så man slipper dammiga kabelhärvor på golvet i de fall man inte kan undvika kablar. Vid hemma-arbete är det bra att investera i en riktigt bra stol och ett höj och sänkbart skrivbord. Satsa på kvalitet när du väljer din datautrustning. Ett bra tips vid laptopanvändande är ha extrabatterier till din laptop. Så du inte står utan ström om du plötsligt måste ut och resa.

Ett förvaringssystem som håller dit skrivbord rent är att föredra. Skåp som innehåller både mappsystem och vanliga hyllor döljer din förvaring på ett snyggt sätt. Öppna hyllor är praktiskt till pärmar och saker som du ofta använder. En anslagstavla brukar också vara praktiskt att ha.

En bra arbetsbelysning är viktig. Se till att ordna funktionell allmänbelysning samt punktbelysning där det behövs som bäst. Det är viktigt att ljuset från armaturer inte reflekterar sig i datorns bilskärm. I de fall som dagsljuset faller in genom ett fönster så är det viktigt att placera skrivbordet så att datorn kommer i ett så förmånligt läge som möjligt.

De som inte har ett rum att avvara till kontoret kan ordna en skrivhörna under en trapp eller helt enkelt inreda en garderob. Sofie har skrivit en bra artikel om hur man inreder en garderob för det lilla hemmakontoret.

Praktiskt behöver inte vara tråkigt. Dekorera gärna ditt kontor med personliga detaljer som ger dig inspiration i ditt arbete. Se bara till att utsmyckningen inte stör dina arbetsrutiner.