Hemma-spa


Att ha tillgång till ett hemma-spa är en fantastiskt! Det kan dels göra att man kan spara pengar men fungerar även utmärkt som ett komplement som man kan ta till då och då när man inte har möjlighet att ta sig till ett spa men känner för en spontan behandling.

Hemma Spa

Det är även trevligt att bjuda hem sina vänner och ha en spa-session tillsammans. För hår, naglar och läppar behöver man arganolja som revitaliserar slitet hår, torr hud och läppar som blivit nariga. Detta kan köpas som antingen olja, mineralpackning eller tvål. För ansiktet behöver man bara avokado. Denna fantastiska grönsak innehåller så väl mängder av nyttiga fettsyror som antioxidanter som föryngrar och fräschar upp. Man kan lägga på avokadon som en mask eller applicera den i form av antingen tvål eller solskydd och därmed öka mängden fukt i hyn.

För behandling av kroppen behövs body butters som är fuktgivande och går att få med olika sorters goda dofter så som till exempel kokos eller grape. Med detta uppnås också en fuktgivande effekt. Det viktiga är bara att välja body butters med tillräckligt hög kvalitet. Ett gör-det-själv-tips är att använda en scrub bestående av olivolja och grovsalt för att rena och förbereda kroppen. Även kaffesump är faktiskt användbart för just detta.

Till fötterna går det utmärkt att använda rosmarin som är en medicinalväxt som motverkar dålig cirkulation och frusenhet. Man kan till exempel droppa i några droppar i ett fotbad. Med dessa få saker får du ett eget hemma-spa av god kvalitet.