För in koppar i ditt hem


Självklart pratar jag inte om kopparna man dricker ur utan färgen, metallen koppar. Det är nämligen ingen tvekan om att just koppar är trendfärgen på uppgång och det även nu inför jul.

fina kopparpannor

Rent konkret har kopparfokuset inneburit att allt fler inredningsföretag erbjuder produkter i koppar. De flesta är inte direkt gjorda i metallen utan använder istället någon form av metallic färg för att nå ett liknande färgglatt resultat.

Jul

Inför julen så ser vi många nya dekorationsdetaljer dyka upp som använder metallen. Allt från de lite mer klassiska som adventsljusstakar i äkta koppar till kopparmålade grisar.

Det skall dock inte glömmas att det även är på väg att dyka upp i många andra former. Även mindre möbler så som stolar har släppts med färgvalet och man kan säkert förvänta sig många fler alternativ inom en snar framtid.

Det kanske är dags att börja gräva i lådorna från förr och leta reda på de gamla kopparattiraljerna.

Tak

Den ultimata koppar detaljen är utan tvekan ett koppartak men smakar det så kostar det. Ett koppartak kan utan större problem kosta över tusenlappen per kvadratmeter. När det är nytt får man dock se hur taket utvecklar sig från den nya blanka kopparfärgen till den vackra gröna åldrade färgen som metallen får efter ett tag. Något som i sig kan vara värt priset.