Flyttstädning


cleaning-before-movingNär det är dags att byta bostad är den absolut tråkigaste biten att städa ur. Det kan vara svårt att veta vart man ska börja och koma ihåg alla skrymslen och vrår som måste tas. Det gäller att hitta en bra strategi, så man slipper få bakslag.

När det handlar om utstädning av bostad så är det viktigt att vara noggrann. Slarvar du med exempelvis lägenhets städet, så kan du bli skyldig att betala en ny utstädning, som en städfirma gjort. Du kan så klart leja bort städningen till en städfirma redan från början, som gör grovgörat åt dig och du sparar tid. Eventuella klagomål på städningen blir då deras ansvar.

Väljer du att ta dig an jobbet själv, är det en god ide att planera i god tid vad du ska ta dig an. Finns det utrymmen du kan göra så gott som helt klart innan du flyttat, så börja där. Att göra en rejäl grovstädning, underlättar också vid flytten, då det inte blir lika mycket att göra. Du behöver så klart gå över allt en gång till, men har du exempelvis skurat ur duschen ordentligt, behövs kanske bara en lättare rengöring av väggar. Gör en lista som du enkelt kan pricka av på vägen.