Fixa snyggt badrum


Badrum

En badrumsrenovering är något som hamnar högt upp på önskelistan hos många hemägare. Man vill ha ett fräscht och funktionellt badrum, och oftast framförallt i äldre hus kan badrummen ge en hel del att önska på den fronten.

Man ska dock helst inte sätta igång med renoveringen själv. Det finns en hel del regler och krav för våtrum man ska följa, som man kan läsa om på Boverkets hemsida. Det är Boverkets byggregler som gällde för tiden när fastigheten byggdes som man ska följa när man ska renovera ett badrum.

Däremot kan det vara klokt att även kontakta sitt försäkringsbolag, då de gärna vill att man följer regler som gäller idag, och inte de gamla reglerna.

Även om det inte finns några krav på det, så kan det vara en idé att låta en kunnig hantverkare utföra själva arbetet. Våtutrymmen kräver en viss specialkompetens, och blir det fel, kan det bli en kostsam historia att rätta till.

De vanligaste skadorna som kan uppstå i ett badrum är området kring golvbrunnen. Detta kan vara på grund av att den inte är vattentät mellan skikten, eller att den inte har blivit ditsatt på ett korrekt sätt.

Även om man inte vill åta sig ett större renoveringsprojekt kanske man vill fräscha upp badrummet. Man kan uppnå enorma förändringar genom att måla om, om väggarna inte är kaklade sedan tidigare, eller bara genom en helt ny inredning.

Något som verkligen gör skillnad är att byta ut det gamla handfatet eller toaletten, eller att uppdatera blandaren eller delarna i duschen. Nya fräscha handdukar och en fin badrumsmatta kan också vara något som livar upp ett trist badrum.

Hur ditt projekt än ser ut, eller vad din budget tillåter, så hittar du säkert något som kommer att förvandla ditt badrum. Tidningen GP har en trevlig artikel som kan fundera som idéunderlag när du ska renovera ditt badrum.