Fint inför sommaren


Inför sommaren kan det vara läge att verkligen ta tag i olika saker inom hemmets fyra väggar för att både insida samt utsida av hemmet skall bli så fina som det bara går.

Här nedan följer några tips på vad man kan göra för att få fint i hemmet.

En av de saker som alltid måste tas itu med inför sommaren är gräset som måste klippas. Är gräset riktigt högt är ett bra tips att först slå det innan man ger sig på det med gräsklipparen. En annan sak som kan vara bra att tänka på vid klippning av gräs är att inte klippa det för kort eftersom detta gör att gräset försvagas.

Klippa gräs

Krattning är också en sak som definitivt behöver göras, både vad gäller gräsmatta och grusgångar av olika slag. Då våren ofta är blåsig är troligen trädgården fylld med löv, grenar och annat. Även rabatterna kan behöva ses över och krattas och kanske framför allt rensas från ogräs.

En rejäl inspektion av fasaden kan också vara på sin plats. Märker man att denna börjar bli sliten kan det vara läge att måla om denna innan den blir alltför sliten eftersom detta är något som är lättare att göra under sommaren.

Inomhus kan det också vara läge att ta tag i saker och ting i form av en rejäl vårstädning. Ett bra tips kan vara att verkligen städa igenom varenda litet skrymsle och kanske till och med skura golven samt ta ut mattorna och piska dessa.