Elektroniken du inte visste du behövde


Att köpa elektroniska prylar är något de allra flesta tycker är roligt. Oavsett om det är en ny tv, mobil eller dator så finns det något roligt att ta ett steg upp till en nyare modell. Här tänker vi dock lista de som man inte tänker på, de saker alla borde ha men få känner till.

hårddisk

Laddare och batterier

Idag när allt är mobilt och batteridrivet blir laddare och batterier en allt viktigare del av våra liv. Många saker som laptops och mobiler har nu inbyggda batterier, då kan det räcka med att köpa en extra laddare så att man alltid har den tillgänglig. För de sakerna som inte har det utan istället förlitar sig på AA batterier eller liknande behöver man istället köpa ett helt system med en batteriladdare och sedan en stor mängd batterier. Det är en väl värd investering då vanliga batterier över tid blir en väldigt stor kostnad.

Kablar

Kablar av olika typer är något som alltid behövs. Oavsett om det är för att koppla in mobilen i datorn eller den nya spelkonsolen till tvn så är det bra att ha ett välförsett och organiserat lager med kablar hemma.

Backup

Allt för många har förlorat alla sina digitala bilder efter att hårddisken de lagrades på har gått sönder. Det är därför så otroligt viktigt att ha en bra lösning för backups. Det absolut bästa är att spara bilderna på mer än bara ett extra ställe. Bland de bästa alternativen är att ha en extern hårddisk på plats för att spara alla sakerna på och dessutom göra backuper online via någon backup tjänst. På det sättet får du behålla bilderna även om båda dina lokala hårddiskar skulle gå sönder i till exempel en brand.