Detaljer


Ofta talar man om sängar, soffor och andra möbler när man talar om inredning. Men, ibland är det verkligen de små sakerna som gör att man känner att nu blev det perfekt.

Den ”lilla inredningen” kan vara nog så svår att få kläm på. Det gäller att de mindre detaljerna passar in i den stil man tänker skapa i rummet.

I köket är handtag och knoppar mycket viktiga. Det är de som gör att köket får den speciella prägel man tänkt sig.

Knoppar och handtag

Om man köpt en antik möbel som en byrå eller en skänk kan det vara mycket intressant att sätta dit andra knoppar och handtag än de som finns på möbeln. Ibland kan vissa knoppar vara skadade vilket gör att det är bäst att byta ut dem alla. Det kan ge en spännande effekt att sätta dit en knopp som har en modernare touch på en äldre möbel. Vi kan rekommendera Alvsalen när det är mindre inredningsdetaljer du vill köpa. Sortimentet är mycket spännande och det finns många intressanta detaljer att välja mellan. Knopparna som Alvsalen saluför känns unika och mycket intressanta. Många av dem har tryck som gör dem till mycket trevliga inredningsdetaljer.

Dörrarna

Ytterdörren och innerdörrarna kan ändra utseende helt beroende på vilka handtag de får. Det man i första hand måste satsa på är handtag som känns bra för handen. De är ju inte enbart dekorationer – de skall fungera bra också. Det vanligaste genom tiderna har varit att tillverka dörrhandtag i mässing och det görs fortfarande även om det nu också finns många andra material. Mässingshandtag är oftast förnicklade för att de skall hålla sig och inte ändra färg. När det gäller ytterdörren kan det vara bra att tänka på att matcha dörrklocka och brevlåda med det handtag man väljer.