Dags att byta köksluckor?


Det är varken lätt eller billigt att byta ut ett helt kök. Många väljer att byta ut köksluckorna istället för att förändra köket och köpa nytt.

Nya köksluckorOm du vill anställa ett företag för denna uppgift så kan de ta mellan 10 000-50 000 kronor beroende på köksmodell, material och yta. Normalt sett är det kostnader på stommarna samt montering av luckorna som spelar in på prissättningen.

I vissa fall kan kostnaderna mellan nya köksluckor och ett nytt kök vara så hårfin att konsumenten väljer att köpa ett helt nytt kök. Andra människor väljer att anställa en lackerings- eller målerifirma för en fräschare look. Med ny färg på luckorna och nya knoppar eller handtag kommer man att på ett enkelt sätt få ett helt nytt utseende på sitt kök. Om du inte vill byta eller köpa luckor så är omlackering det absolut billigaste alternativet. Kan du lackera dina luckor själv så sparar du in ansenliga summor. Det krävs dock att du har luckor som är av en viss karaktär- som tex solida träluckor och laminatluckor.

Vill man köpa och montera sina luckor helt själv så behövs lite snickerikunskaper. Det är definitivt ett mer sparsamt sätt än att anställa en firma som gör allt jobb åt dig och inte så svårt som många företag får det att låta. De vanligaste typer av köksluckor är ofta tillverkade i solitt trä eller fanér.

Det billigaste alternativet är fanérluckor som levereras i olika former och utseenden. Det blir ofta mer svårlackerat med detta material och kanterna kan bli stötta på utsatta områden. Med solitt trä är luckorna något mer uthålliga och hållbara. Du kan slipa och lackera om flera gånger men priset är också betydligt dyrare.