Byta hem


shutterstock_150363830

Att gå från ett hem till ett annat kan vara en stor omställning, speciellt om man ska köpa hus eller måste gå från hus till mindre bostad på grund av separation eller annat. Själva flyttningen kan kännas besvärlig, inte bara fysiskt utan också psykiskt. 

Efterarbete

När alla lådor är packade är det mycket lättare att se vilka rum som behöver lite omtanke innan man lämnar över det till nästa ägare. Det kan innebära att man måste byta golvlister, måla väggarna eller olika småfix.

Det blir också väldigt stökigt och dammigt under nerpackningsprocessen. Om du kan avvara några tusenlappar är det bättre att lämna städjobbet åt en firma. De gör jobbet snabbt, effektivt och ger så klart nöjd-kund-garanti på sina arbeten. Du kan vara säker på att hemmet är städat och snyggt inför nästa persons inflyttning och kan med gott samvete lämna över nycklarna.

Vill man göra det själv är det bra att följa vissa regler under flytten. Saker som kan underlätta städningen som alltid måste göras.

Gå igenom minnen

Ska man flytta till mindre måste man vara redo att sålla bort fler saker. Detta medför att man måste gå igenom saker som ger nostalgi eller innehåller många minnen. Ibland är det lätt att bara bestämma sig att allt onödigt ska bort. Ibland behöver man tid på sig att få hålla sakerna, uppleva minnena igen och sedan ta ett beslut. Om du vet att du ska gå igenom några kartonger eller saker som betyder mycket för dig: avvara en hel dag eller helg för detta arbete. Att packa ned tallrikar är en sak, men att behöva gå igenom barnens gamla kläder eller leksaker kan vara desto tuffare. Ge dig tid om du behöver det. Se till att du inte behöver stressa igenom det här.