Braskamin


När man inreder sitt hem kan det vara en god idé att fundera över att installera en braskamin. En kamin är en mycket vacker detalj i vardagsrummet och om det inte finns någon sedan tidigare kan man fundera över att installera en sådan.

I äldre bostäder finns ibland en kamin, vedspis eller kakelugn kvar sedan tidigare ägare. Idag sparar vi gärna på dessa vid renoveringen, men under en period plockades de flesta bort. Idag har vi förstått vilken nytta vi kan ha av en sådan extra värmekälla. Det är en stor kostnad att värma upp ett hus och det kan vara skönt att ha möjlighet att elda en del med ved. Man brukar säga att det behövs 75W per kvadratmeter för att värma upp en bostad. Låt oss säga att bostaden är 100 kvadrat. Det betyder att din värmekälla måste dela ut åtminstone 7,5 kW för att bostaden ska bli uppvärmd. En bra braskamin kan ha en effekt på 11 kW vilket betyder att den kan värma upp hela hemmet. Dock lagrar den inte värme, som en kakelugn, vilket betyder att den ger bara värme medan man eldar. Dessutom blir det en så skön och hemtrevlig känsla i rummet när värmen kommer från en braskamin. Och med lite sökning på internet kan du hitta sätt och produkter, som vissa typer av metallegeringar och salter, som färgar eldens lågor gröna, lila eller blåa!

En braskamin är också en mycket vacker detalj i rummet. När man inte använder den för att elda i kan det vara vackert med en kruka med några blommor i eller kanske en lykta som lyser upp eldstaden. Vi kan tipsa om mycket fina braskaminer till bra priser på sweep.nu. De kaminer som saluförs här är, förutom att vara mycket vackra, utprovade för att ge den allra bästa värmen. Det är viktigt att man får ut så mycket värme som möjligt av den ved man eldar i kaminen.

Nedan följer ett bra Youtube-klipp där du får många bra tips om hur du skall elda på bästa sätt i din kamin: